Ron Cubay Anejo Suave 10 YO 40%

Cuba este casa si locul de nastere al tipului de rom denumit “Ron Ligero”. Inca de la aparitia sa la inceputul secoululu XIX, excelenta acestei bauturi cubaneze a uimit vechiul continent. In regiunea centrala a insulei, s-au distins prin calitatea lor excelenta doua distilerii: San Lino (1862) and l’alambicco L’Inferno (1870).

Lichioruri, bauturi spirtoase si romuri au ffost pregatite in aceste doua distilerii, uimind cunoscatorii de pe intreg globul. Din uniunea acestor doua distilierii, s-a nascut Ron Cubay, al carui portofoliu a fost prezentata prima data in cadrul “Fiera de Alimentos” in Barcelona in anul 2000. De atunci, acest brand continua sa cucereasca noi consumatori cu gusturi elaborate.

Un rom fabulos din Cuba centrala, cu o intense culoare de mahon. Gratie procesului indelungat de maturare in sticla, acest rom elibereaza un parfum cald si delicat care ii dezvaluie instantaneu originea: trestia de zahar cubaneza.

Gustul sau este rotun si complet si invaluie bolta palatina cu un gust fin si insinuant de lemn de gorun si vanilie. Cel mai tanar rom a fost invechit in sticla vreme de 10 ani.